Yoga för nybörjare

yoga för nybörjareVisste du att du kan lära dig yoga hemma i ditt vardagsrum? Att du inte behöver ta dig till närmsta träningsanläggning och skämmas inför en hel grupp av människor, eftersom du är helt ny på yoga? Du kan öva hur mycket du vill och bemästra olika yogaövningar.

Youtube – Platsen där du hittar allt

Youtube är verkligen en plats där du kan hitta allt och lära dig mycket om du har all tid i världen. Bland alla videos finns det mängder av yogavideos för nybörjare, men även för dig som redan har tränat en del.

Ett bra och inspirerande tips är den här:

https://youtu.be/v7AYKMP6rOE

Videon är på engelska och är mycket lätt att förstå och att hänga med. Konstruktören har ett personligt tilltal, även fast hon såklart varken ser eller hör dig. Det är en stor fördel då det känns som hon sitter framför dig.

Att prova yoga hemma kan vara en stor fördel då du kan ta det i din egen takt och börja om när du vill. Du behöver inte skynda dig eller tänka på om någon annan gör en rörelse bättre än dig. Du kan göra det hur långsamt som helst och även pausa videon. Denna typ av inlärning ger dig en chans att bli bättre och bättre och på dina egna villkor. När du känner dig redo kan du leta upp nya videos med mer avancerade rörelser. Sedan om du känner att du vill avancera ytterligare kan du besöka en träningsanläggning som erbjuder olika yoga-pass.

Men om du känner att det räcker med hemma-pass, är det inte konstigt alls. Hemmamiljö kan vara det bästa när du helt enkelt bara vill slappna av och sträcka ut dina muskler, allt som yoga handlar om.