Se varje måndag som en liten nystart

måndag liten nystartDet är helt naturligt att saker och ting inte alltid blir som man har tänkt sig. Eller att det går helt åt skogen . Det viktiga att komma ihåg då är att allt inte är förlorat, utan det går att ta tag i det igen. Det går att börja om.

Rannsaka dig själv

Att ha en jämn takt och aldrig göra ett misstag från träning, hälsa eller livsstil tillhör robotarna, och de lever tack och lov inte med oss än. Klart vi gör misstag. Det måste vi göra. Hur ska vi då annars kunna lära oss? Misstag gör vi, för att sedan kunna göra saker och ting ännu bättre.

Men i just det där ögonblicket, då du har gjort det där misstaget, känns det antagligen väldigt jobbigt. Det viktiga då är att ta det lugnt och rannsaka sig själv. Kunde du gjort annorlunda? Om ja, ta med lärdomen till nästa gång.

Måndag kan vara din nystart

Ett sätt är om du ser varje måndag som en nystart. Det kan fungera på flera olika sätt. Antingen om du har haft en riktigt jobbig dag där verkligen allt har gått fel, med träning och ohälsosam mat. Då kan du tänka att på måndag ska jag göra bättre ifrån mig och börja om från början. Eller om du känner dig riktigt missnöjd på grund av en särskild händelse, kan du tänka att måndag är min nystart.

Eller att du under en längre period känner att du inte är nöjd med hur du lever ditt liv och att du skulle vilja göra lite förändringar. Det kan vara mindre eller större förändringar, det är helt upp till dig. Det är lättare ifall du då siktar in dig på att ha en dag då du ska börja med dina ändringar, för då ser du det som en helt ny början och att du kan glömma det som varit.

Stora som små förändringar är helt upp till dig, dock är det bara du som kan ändra din livsstil. Och det kan du, så längre du bara vill.