Recept på supersmoothie

Hej på er! Jag provar hela tiden nya smoothies, då jag tycker det är fantastiskt gott, men även för att det är hälsosamt och lätt att göra. Häromdagen hittade jag den här mumsiga varianten. Det innehåller mängder med nyttiga ingredienser som avokado, spenat och banan.

recept på supersmoothieHär kommer ett recept som räcker till två glas:

1 avokado
1 frusen banan
2 nävar spenat
1 tsk vaniljsocker
3 del sojamjölk

Ifall du inte har sojamjölk hemma går det bra med annan typ av mjölk eller yoghurt.

Tycker ni att det känns som ett stort projekt att göra en smoothie, eller att ni aldrig vet hur man gör en sån riktigt god smoothie som du hittar på caféer? Du kan också göra sådana! Se till att ha en bra mixer som du bara kan slänga in ingredienserna i så kommer det gå fortare än vad du tror.

Ett hett tips är att alltid ha någon form av mjölk eller yoghurt hemma i kylskåpet. Allt från vanlig mjölk, mandelmjölk, havremjölk, sojamjölk, turkisk yoghurt eller vanlig fruktyoghurt. Sedan att alltid ha ett stort lager med frukt hemma. Nästan all frukt passar att göra en smoothie på. En banan är oftast något som får en smoothie att kännas mer matig, dock kan en banan ibland ta över smaken lite för mycket. Bär är även det som passar bra i smoothies.

Det kan vara en idé att även testa sådant som först kan verka lite annorlunda att blanda i en smoothie. Som kaffebönor, nötter, citronskal, ingefära eller spenat. Det ger en spännande smak och är oerhört nyttigt.