Det finns alltid nya saker att lära sig

Den dagen när jag inte lärt mig något nytt är helt bortkastad och förmodligen berodde det på mig själv. Att jag inte var tillräckligt nyfiken den dagen eller att jag helt enkelt var för lat för att göra det. Förmodligen lärde jag mig något nytt utan att veta om det för det borde ju vara en fantastisk bedrift att inte lära sig något på en hel dag, eller hur?

nya saker att läraI dag när jag satt och tittade på tips och trix hur man enklast skinnar av en laxfilé och hur man plockar ut benen ur den så snubblade jag över poker guide. Fråga mig inte hur dessa var associerade med varandra men det fanns en beginner guide till poker som jag kollade in. Det var en alldeles för kort introduktion men spännande nog för att jag skulle bestämma mig för att lära mig poker idag. Så blev det. Jag läste på lite mer, hittade både skrivna guider och videoguider. Dessutom fanns det en hel del tips och trix för att utveckla spelet och använda strategier. Tidigare hade jag sett poker som ett turspel men förstår nu mer och mer att poker behöver en del tur men det går att lära sig och det går att bli skicklig utan att man är rainman. Spelet är lätta att lära sig. Basen från två till ess är där två är lägst och ess är högst känns rätt självklar. Par i dessa kombinationer är bra. Får man tre av dom så är det ännu bättre. Sen finns kåk som är en kombination av par och tretal. Koll på färgerna och hjärter ruter, spader och klöver hjälper för att se om det kan bli flush. En stege kombinerat med detta kan göra att du plockar hem det hela utan att de andra fattade var som hände. Men sen kommer det knixiga. Om man sitter med en bra hand så vill man ju inte att de andra skall fatta det utan man vill ju att de skall tro att de ligger bra till och puttar in mer i potten. Där finns det mycket att lära. Så det finns alltid nya saker att lära sig.